МОМЕНТАЛНИ АКЦИИ

Услугата за достава е достапна на територијата на целата држава и истата е бесплатна со нарачка над 1.500 денари.

Имате можност за избор на термин за достава.

 
Д-р мед.сци. Маја Милованчева-Поповска дел од тимот на ПЗУ Зегин Медика

Почитувани читатели,

Со особена чест и задоволство би сакале да ве информираме дека во тимот на поликлиниката Зегин Медика се придружи Д-р мед.сци. Маја Милованчева-Поповска, специјалист интернист-нефролог.

Во својата богата кариера освен како специјалист во својата струка, Д-р Милованчева-Поповска има работено како насловен доцент на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев” – Штип, асистент по предметот Нефрологија - Интерна медицина, помлад асистент по предметот Нефрологија - Интерна медицина , стручен соработник, помлад асистент по предметот Нефрологија - Интерна медицина на Медицински факултет во Скопје. 

Научно-истражувачка активност:

  • 2002- 2003 г. стипендија од International Society of Nephrology, Klinikum der RWTH Aachen, Medizinische Klinik II (Nephrologie und Klinische Immunologie), Ахен, Германија
  • 2001 г. стручно усовршување на Иститутот за патологија при Медицинскиот факултет во Љубљана, Р. Словенија
  • 1998 г. Прва школа за имунологија, Институт за имунологија, Медицински факултет во Скопје
  • 1997 г. стипендија од “Kuratorium der Gesellschaft fur Nephrologie,” “Kliniken der Stadt Koln, Krankenhaus Merhaim,“ Келн, Германија
  • 1996 г. Нефролошката летна школа, Iternational Nephrology research and Training Center, Будимпешта, Унгарија

Стручни награди и признанија:

Bruno Watschinger award for poster presentation, XVII Symposium of Nephrology, October 2004, Sofia, Bulgaria

Посебни сфери на интерес:

Еходијагностика, холистички пристап, Дијабетична болест на бубрезите, артериска хипертензија, уринарни инфекции, нефролитијаза, машко здравје, имунологија.