DOMESTOS Original 750 мл

DOMESTOS Original 750 мл
75,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Категорија
Бренд
Шифра
051798C
favorite_border

Во моментов услугата за достава е достапна само во град Скопје

Опис на производот

DOMESTOS Original - Средство за чистење

  • За дезинфекција на површини
  • Ги убива бактериите, ги отстранува дамките и спречува создавање бигор

Пакување: 750 мл

Содржина

Состав: средство за дезинфекција: натриум хипохлорид 4.5 г на 100 г.

<5%: средство за белење на база на хлорин (натриум хипохлорид), не-јонски сурфактанти, сапун, парфем.

Начин на употреба: (1 капаче = 15 мл)

Отворање на капачето: притиснете ги означените делови од страна на капачето и свртете во насока обратна од стрелките на часовникот.

По употреба: ставете го капачето и свртете во насока на стрелките на часовникот се додека не слушнете клик.

За дезинфекција и долготрајна заштита:

  • Тоалет: нанесете под работ (околу 80 мл) и оставете да делува 30 минути за да се уништат бактериите, габите, вирусите и спорите. За оптимална долготрајна заштита против бигор и бактерии, користете го производот најмалку еднаш дневно.

  • Дамки во кујна/бања: прснете на дамката за да се дезинфицираат и елиминираат непријатните мириси.

  • Мијалник: прснете во дупките за одвод, оставете 5 минути, и потоа темелно исплакнете.

Раствор за дезинфекција: за подови и работни површини (180 мл domestos на 5 литри вода. За крпи за садови и сунѓери (90 мл domestos во половина кофа со вода за натопување).

Раствор за белење: за белење на бели ткаенини: 20 мл domestos на 5 литри вода, оставете преку ноќ да се натопи. По употреба исплакнете.

Мерки на претпазливост: не користете на емајлирана или обложена метална површина. Не го користете производот нерастворен на подови. Не го користете на волна, свила, боени влакна, кожа или ткаенини со посебен финиш, на пр. огноотпорни. Секогаш читајте го упатството за употреба. Внимавајте да не истурите на ткаенини и теписи, бидејќи ќе се оштетат. Секогаш темелно исплакнете со чиста вода. По употреба измијте ги рацете.

Доколку се проголта: исплакнете ја устата. Не предизвикувајте повраќање. Веднаш консултирајте се со доктор.

Доколку дојде во контакт со кожа (или коса): отстранете ја веднаш контаминираната облека. Исплакнете ја кожата темелно со вода.

Доколку дојде во контакт со очи: неколку минути исплакнете темелно со вода. Доколку носите извадете ги контактните леќи. Продолжете со плакнење.

Содржи: натриум хипохлорид, натриум хидроксид, амини, коко алкилдиметил, н-оксиди.

Внимание! Не го користете заедно со други производи. Може да ослободи опасни гасови (хлорин). Предизвикува сериозни изгореници на кожата и оштетување на очите. Многу токсичен за водниот живот со долготрајни ефекти. Може да е корозивно за метали. Да се чува на места недостапни за деца. Да се чува само во оригиналното пакување. Избегнувајте фрлање во животната средина. Носете заштитни ракавици и заштита за очите/лицето.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се