MEDISIGN MM1100 Апарат за мерење на шеќер + гратис 50 тест ленти за гликемија

MEDISIGN MM1100 Апарат за мерење на шеќер + гратис 50 тест ленти за гликемија
899,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
023406C
favorite_border

Опис на производот

 • MEDISIGN MM1100 Систем за мерење на гликемија - СЕ 0123 + Тест ленти за гликемија, 50 парчиња гратис
 • Со уред за исфрлање на тест лентите 
 • Без систем за кодирање - едноставно тестирање
 • Мала количина на крв
 • 5 секунди - брзо тестирање

Сетот содржи:

MM1100 уред за мерење на шеќер во крв

 • 10 тест ленти
 • 3-волтна литиумска батерија (CR2032)
 • Компактна торбичка за носење
 • Пенкало за боцкање
 • 10 ланцети 

Тест ленти за мерење на шеќер во крв - МЅ-2 (50 парчиња)

 • IVD Ин витро дијагностичко медицинско средство
 • Неменети за само-тестирање
   

Пакување: 1 систем за мерење гликемија + тест ленти за гликемија

Содржина

Употреба:
Medisign МЅ-2 тест лентите за мерење на шеќер во крв се дизајнирани за употреба со Medisign MM1100 системот за мерење на шеќер во крв. Тест лентите се наменети за квантитативно одредување на концентрацијата на глукоза во капиларна полна крв земена од прст или алтернативно од дланка и подлактица од страна на самите пациенти со дијабет или од страна на здравствените работници кои му помагаат на пациентот во справување со дијабет.

Наменети се за надворешна употреба (ин витро дијагностичко средство) и не се наменети за дијагностицирање или скрининг на дијабет, ниту пак за употреба кај новороденчиња или користење на артериска крв. Алтернативниот начин на тестирање (земена крв од дланка или подлактица) со овој систем може да се користи само во услови на стабилно ниво на глукоза во крвта. 

Важно:
Прочитајте го упатството за употреба кое се содржи во системот за мерење на шеќер во крв, пред да започнете со мерење на нивото на шеќер во вашата крв.
Следете ги инструкциите за да избегнете неточни резултати.

Начин на чување:
Чувајте, во оригинално пакување на ладно и суво место на температура од 4-30 ºC.
Да не се замрзнува.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се