NIMO Антидекубитален душек со пумпа

NIMO Антидекубитален душек со пумпа
3.570,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
053610C
favorite_border

Опис на производот

Alternating Pressure Air Mattress With Pump - Воздушен душек со наизменичен притисoк со пумпа

Медицински антидекубитален систем

Пумпа за притисок:

 • Едноставна употреба
 • Алуминиумска заштита на моторот
 • Низок степен на бучава вибрации и ослободена топлина при работа на пумпата
 • Со копче за лесно прилагодувае на притисокот
 • Кука за прицврстување на рамката на креветот

Карактеристтики на компресорот (пумпата):

 • Време на циклусот: 12 минути
 • Излез на воздух: 5-7 L /мин
 • Опсег на притисок: 50-110 mmHg
 • Напојување со електрична енергија: 220-240 V
 • Заштита од електричен удар Класа II

Душек:

 • Воздушни меурчиња наизменично распоредени по ситем А-Б, обезбедуваат супериорен терапевтски третман
 • Наизменичниот притисок со одреден ритам ја избегнува продолжената васкуларна компресија која може да предизвика ткивна хипоксија
 • Наизменичниот притисок го прилагодува душекот на положбата на пациентот

Карактеристики на душекот:

 • Максимална тежина на корисникот: 130 кг
 • Димензии: 200х90 цм
 • Состав: PVC 0.3 мм

Пакување: душек со компресор

Содржина

Упатства за употреба:
Традиционално прифтен метод за контрола на притисокот на телото со цел минимизирање на ризикот од настанување на декубитални рани.

Намена:

 • За пациенти кои поминуваат и повеќе од 15 часа во кревет
 • За пациенти кои се во среден или висок ризик од развој на декубитални рани

Начин на употреба:

 1. Одвиткајте го душекот
 2. Поставете го на креветот
 3. Прицврстете го на креветот со помош на куките
 4. Закачете го компресорот (пумпата) на крајот од креветот (кај стапалото) користејќи ги куките
 5. Поврзете ги цевките за напојување на душекот со конекторот на компресорот (пумпата) со усогласување на соодветните излези
 6. Поврзете го кабелот за електрично напојување со компресорот (пумпата)
 7. Водете го долж креветот до штекерот за душек и приклучете го
 8. Притиснете го прекинувачот за да го вклучите компресорот (пумпата)
 9. Пред да го поставите пациентот на душекот, почекајте додека душекот не се надува целосно
 10. Изберете го притисокот што одговара на потребите на пациентот

Безбедносни мерки:

 • Потребно е посебно внимание при работа со електрична опрема
 • Не го оставајте приклучен во струја кога не го користите производот
 • Чувајте го производот на места заштитени од влага
 • Немојте да користете корозивни средства за чистење како што се индустриски средства за одмастување или оцетни растворувачи
 • Немојте да го преместите производот додека е поврзан на струја

Чистење/дезинфекција:
Компресор (Пумпа):

 • Внимание: Исклучете го производот од струја
 • Чистете со крпа натопена во раствор од благ детергент
 • Следете ги инструкциите на производителот на средството за чистење
 • Следете ги инструкциите на производителот за отстранување на остатоците од средството за чистење
 • Чувајте го на места заштитени од влага

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се