OMBRA SUN Безбоен спреј за деца за заштита од сонце со СПФ 30, 150 мл

Ombra Kids Sun Spray SPF30 sprej za deca so zastiten faktor
OMBRA SUN Безбоен спреј за деца за заштита од сонце со СПФ 30, 150 мл
249,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
056482C
favorite_border

Опис на производот

Ombra Kids Sun Spray Спреј за деца за заштита од сонце со висок заштитен фактор.

 • СПФ 30
 • 0% октокрилен
 • Водоотпорно 
 • UVA/UBV непосредна заштита
 • 24 часа хидратација
 • Специјален вентил од 360° што овозможува континуирано прскање од сите агли
 • Наменето за чувствителната детска кожа
 • Обезбедува непосредна и сигурна заштита од изгореници од сонце
 • Формулата за нега и дава на кожата интензивна влажност и ја прави кожата мека и еластична
 • Дерматолошки потврдена компатибилност со кожата

Пакување: 150 мл.

Содржина

Состав: вода, алкохол денат, глицерин, С12-15 алкил бензоат, бутил метоксидибензоилметан, дибутил адипат, етилхексил салицилат, дикаприлил етер, бис-етилхексилоксифенол метоксифенил триазин, диетиламино хидроксибензоил хексил бензоат, диетилхексил бутамидо триазон, триаконтанил PVP, VP/ хексадецен кополимер, фенилбензимидазол сулфонска киселина, токоферил ацетат, микрокристална целулоза, каприлил гликол, парфем, натриум хидроксид, акрилати/С10-30 алкил акрилат кросполимер, галактоарабинан, динатриум едта, етилхексилглицерин, целулозна гума, бензил салицилат, ксантан гума, бензил алкохол, токоферол, масло од сончогледово семе. 

Употреба: Протресете пред употреба. Се нанесува пред изложување на сонце во доволна количина. Доколку се нанесе премногу мала количина заштитата значително се намалува. Повеќекратно се применува за да се добие соодветна заштита од сонце. Ова особено важи при потење или по пливање и сушење.

Мерки на претпазливост: Да се избегнува интензивното пладневно сонце. Бебињата и малите деца да се заштитат од директните сончеви зраци. Да се употребува заштитна облека и средство за заштита од сонце со висок заштитен фактор (над 25) за бебиња и мали деца. И производите со висок заштитен фактор не нудат целосна заштита од УВ зраците. Секој сончев зрак трајно и штети на кожата. Прекумерното изложување на сонце претставува сериозен ризик по здравјето. Да се избегнува контакт со очи. Да се избегнува контакт со облека бидејќи може да останат трајни дамки. 

Внимание: Боцата е под притисок. Може да експлодира ако се изложи на топлина. Не прскајте на отворен пламен или други извори на оган. Не ја фрлајте и оштетувајте боцата ниту по празнењето. Не ја изложувајте директно на сончева светлина или температура повисока од 50°С. Да се чува вон дофат на деца. Содржи 8% по маса воспалителни компоненти. Не прскајте директно на лицето или во очите. Не нанесувајте на иритирана кожа и не вдишувајте.

После првото отварање да се користи до 12 месеци. 

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се

Албански

OMBRA SUN Sonnenspray KIDS Sprej mbrojtës nga dielli për fëmijë me faktor mbrojtës të lartë.

 • SPF 30
 • 0% oktokril
 • Ekstra rezistent ndaj ujit
 • Mbrojtje e menjëhershme UVA/UBV
 • 24 orë hidratim
 • Valvul speciale 360° që lejon spërkatje të vazhdueshme nga të gjitha këndet
 • Dedikuar për lëkurë të ndjeshme të fëmijëve
 • Ofron mbrojtje të menjëhershme dhe të sigurt kundër djegieve nga dielli
 • Formulë kujdesi që i jep lëkurës lagështi intensive dhe e bën lëkurën të butë dhe elastike
 • Pajtueshmëria e lëkurës e konfirmuar dermatologjikisht

Përdorimi: Tundeni para përdorimit. Aplikohet para ekspozimit në diell në sasi të mjaftueshme. Nëse aplikohet shumë pak, mbrojtja zvogëlohet ndjeshëm. Aplikohet disa herë për të marrë mbrojtjen e duhur nga dielli. Kjo veçanërisht vlen kur djersiteni ose pas notit dhe tharjes. 

Masat paraprake: Shmangni diellin intensiv të mesditës. Mbroni foshnjat dhe fëmijët e vegjël nga rrezet drejtëpërdrejta të diellit. Të përdoret veshje mbrojtëse dhe krem për mbrojtje nga dielli me faktor të lartë mbrojtës (mbi 25) për bebe dhe fëmijë të vegjël. Edhe produktet me SPF të lartë nuk ofrojnë mbrojtje të plotë nga rrezet UV. Çdo rreze e diellit dëmton përgjithmonë lëkurën. Ekspozimi i tepërt në diell përbën rrezik serioz për shëndetin. Shmangni kontaktin me sytë. Shmangni kontaktin me veshjet pasi mund të mbeten njolla të përhershme. 

Kujdes: Bombola është nën presion. Mund të shpërthejë nëse i ekspozohet nxehtësisë. Mos spërkatni në flakë të hapur ose burime të tjera të ndezjes. Mos e hidhni dhe mos e dëmtoni bombolën edhe pas zbrazjes. Të mos ekspozohet në rrezet direkte të diellit ose në temperatura të larta mbi 50ºС. Të ruhet në vend të paarritshëm nga fëmijët. Përmban 8% në masë të përbërësve inflamatorë. Të mos spërkatet drejtpërdrejt në fytyrë ose në sy. Mos e aplikoni në lëkurë të irrituar dhe mos e thithni.

Përbërja: ujë, denat alkooli, glicerinë, C12-15 alkil benzoat, butil metoksidibenzoilmetan, dibutil adipat, etilheksil salicilat, dikapriil eter, bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazinë, dietilamino hidroksibenzoil heksil benzoat, dietilheksil butamido triazone, triakontanil PVP, VP/kopolimer heksadecen, fenilbenzimidazol acid sulfonik, tokoferil acetat, celulozë mikrokristaline, kapril glikol, parfum, hidroksid natriumi, akrilate/C10-30 alkil akrilate ndërpolimer, galaktoarabinan, dinatrium edta, etilheksilglicerinë, gomë celuloze, benzyl salicilate, gomë ksantan, alkool benzil, tokoferol, vaj i farave të lulediellit. 

Pas hapjes së parë, përdoret deri në 12 muaj.

Paketimi: 150 ml.