ROCHE Accu-Chek Актив траки за шеќер, 50 тест ленти

ROCHE Accu-Chek Актив траки за шеќер, 50 тест ленти
1.100,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
053523C
favorite_border

Опис на производот

Accu Chek Active лентите за тестирање се дизајнирани за лесно ракување и овозможуваат дозирање надвор од мерачот.

Предности и карактеристики на Accu Chek Active лентите:

 • Мала количина на примерок. Аку-Чек Активните ленти за тестирање бараат само многу мал примерок од крв за да се направи тест за глукоза во крвта-само 1-2 µl крв.
 • Капиларно дејство. Едноставното капиларно дејство ја влече крвта во лентата за брзо, сигурно тестирање на глукоза во крвта.
 • Дозирање надвор од мерачот. Крвта може да се нанесе на лентата за тестирање надвор од мерачот што овозможува поголема флексибилност и е особено корисна за луѓе кои имаат проблеми со умешност.

Пакување: 50 тест ленти

Чување и ракување со тест лентите

 • Чувајте ги тест лентите на температури меѓу 4 и 30°C. Не замрзнувајте ги тест лентите
 • Користете ги тест лентите на температури меѓу 4 и 45°C
 • Користете ги тест лентите при влажност на воздухот меѓу 10 и 90%. Не чувајте ги на многу топли и влажни места како бања или кујна
 • Чувајте ги неискористените тест ленти во оригиналното кутивче со затворено капаче
 • Цврсто затворете го кутивчето веднаш по вадење на тест лента заради заштита од влага
 • Употребете ја тест лентата веднаш по вадење од кутивчето
 • Фрлете ги тест лентите ако им поминал рокот на употреба. Лентите со поминат рок може да дадат неточни резултати. Рокот на употреба е означен на пакувањето и на етикетата на кутивчето со лентите до симболот. Лентите може да се користат до означениот рок на употреба, доколку правилно се чуваат и се користат. Ова важи за ленти од ново, неотворено кутивче и за ленти од кутивче кое е веќе отворено

Ако резултатот на гликоза во крвта не се поклопува со тоа како се чувствувате, следете ги овие чекори:

 • Повторете го мерењето на гликоза во крвта со нова тест лента
 • Извршете контролно мерење како што е опишано во прирачникот за употреба
 • Ако вашите симптоми сé уште не одговараат на резултатите за гликоза во крвта, контактирајте со вашиот лекар
 • Никогаш не игнорирајте ги симптомите и не правете значајни промени во вашата програма за контрола на гликозата без да разговарате со вашиот лекар

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се