SOLAR Infantil Pediatrico Спреј (млеко) за деца за заштита од сонце со СПФ 50, 250 мл

Solar Spray Infantil Pediatrico SPF 50 sprej za zastita od sonce za deca
SOLAR Infantil Pediatrico Спреј (млеко) за деца за заштита од сонце со СПФ 50, 250 мл
239,00 ден.
199,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Шифра
056860C
favorite_border

Опис на производот

Solar Spray Infantil Pediatrico Спреј (млеко) за деца за заштита од сонце со висок заштитен фактор 50+.

  • Водоотпорно 
  • UVA/UBV заштита
  • Дерматолошки и педијатриски тестирано
  • Без парфем
  • Без октокрилен и микропластика

Пакување: 250 мл.

Содржина

Состав: вода, глицерин, диетиламино хидроксибензоил хексил бензоат, С12-15 алкил бензоат, диизопропил адипат, етилхексил салицилат, диетилхексил бутамидо триазоне, бис-етилхексилоксифенол метоксифенил триазин, дикаприлил етер, калиум цетил фосфат, феноксиетанол, стеарил алкохол, фенилбензимидазол сулфонска киселина, токоферол ацетат, ксантан гума, галактоарабинан, калиум хидроксид, каприлхидроксамична киселина, склеротиумска киселина, акација гума.

Избегнувајте прекумерно изложување на сонце, особено помеѓу 12 часот и 16 часот. Нанесете обилно пред изложување на сонце. Заштитете се со капа, очила за сонце и маица. Повторно нанесувајте често за да ја одржите заштитата, особено по потење, капење или сушење

Мерки на претпазливост: Протресете пред употреба. Се нанесува пред изложување на сонце во доволна количина. Доколку се нанесе премногу мала количина заштитата значително се намалува. Бебињата и малите деца да се заштитат од директните сончеви зраци. Прекумерната сончева изложеност претставува голема опасност за здравјето. Погрижете се целосно да се апсорбира и избегнувајте контакт со облека за да избегнете дамки. Да се избегнува контакт со очи. Само за надворешна употреба.

После првото отварање да се користи до 12 месеци. 

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се

Албански

SOLAR SPRAY Infantil Pediatrico 50+ Sprej (qumësht) për mbrojtje nga dielli për fëmijë me faktor të lartë mbrojtës 50+.

  • Rezistues ndaj ujit
  • Mbrojtje UVA/UBV
  • I testuar nën kontroll dermatologjik dhe pediatrik
  • Pa parfum
  • Pa oktokrilik dhe mikroplastikë

Shmangni ekspozimin e tepërt në diell, veçanërisht nga ora 12 e mesditës deri në 4 pasdite. Aplikojeni mjatueshëm para ekspozimit në diell. Mbroni veten me kapele, syze dielli dhe bluzë. Aplikimin përsëriteni shpesh për të rritur mbrojtjen, veçanërisht pas djersitjes, larjes ose tharjes.

Përbërja: ujë, glicerinë, dietilamino hidroksibenzoil heksil benzoat, C12-15 alkil benzoat, diizopropil adipat, etilheksil salicilat, dietilheksil butamido triazone, bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazinë, dikapril eter, cetil fosfat kaliumi, fenoksietanol, alkool stearil, acid sulfonik fenilbenzimidazol, acetat tokoferol, gomë ksantan, galaktoarabinan, hidroksid kaliumi, acid kaprilhidroksamik, acid sklerotium, gomë akacie. 

Masat paraprake: Tundeni para përdorimit. Aplikohet para ekspozimit në diell në sasi të mjaftueshme. Nëse aplikohet shumë pak, mbrojtja zvogëlohet ndjeshëm. Mbroni foshnjat dhe fëmijët e vegjël nga rrezet drejtëpërdrejta të diellit. Ekspozimi i tepërt në diell paraqet rrezik të madh për shëndetin. Sigurohuni që të përthithet plotësisht dhe shmangni kontaktin me veshjet për të shmangur njollat. Shmangni kontaktin me sytë. Vetëm për përdorim të jashtëm.

Pas hapjes së parë, përdoret deri në 12 muaj. 

Paketimi: 250 ml.