Вкусна торта со јаболка и Био десертот од овес и ванила
Подгответе вкусна торта со јаболка и Био десертот од овес и ванила на THE BRIDGE.
Состојки:⬇️
- 2 теглички од Био десерот со овес и ванила на The Bridge💛
- 350 г Бионапиток од овес на The Bridge🥛
- 150 г Овесно брашно🥣
- 150 г Спелтино брашно🥣
- 100 г Кафен шеќер🤎
- 140 г Масло од пченка🌽
- 12 г Прашок за печиво👩🍳
- 5 јаболки🍎
- 1 лимон🍋
- 50 г Агаве сируп🍯
- Прстофат сол🧂
Начин на подготовка:⬇️
- Во еден сад измешајте ги брашното, кафениот шеќер, прашокот за печиво, солта и ренданата кора од лимон
- Потоа додадете го бионапитокот од овес, маслото и добро измешајте со рачна маталка
- Доколку е потребно, додадете повеќе од бионапитокот
- Истурете ја смесата во правоаголен калап.
- Со помош на лажица премачкајте со Био десертот од овес и ванила на THE BRIDGE по целата површина на смесата
- Добро измијте ги јаболката и отстранете ја лушпата. Исечете ги на тенки парчиња и измешајте ги со сирупот од агаве и сокот од лимон
- Парчињата јаболка наредете ги во плехот за печење, држејќи ги вертикално и лесно вметнете ги во смесата
- Се пече на 170°C околу 40-45 минути. Додадете јаворов сируп за дополнителен сладок вкус
Уживајте 😘👌