WATERPIK Ultra Water Flosser WP-112 Орален туш, црн

WATERPIK Ultra Water Flosser WP-112 black oralen tus crn
WATERPIK Ultra Water Flosser WP-112 Орален туш, црн
7.400,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
054566C
favorite_border

Опис на производот

Waterpik® Ultra Water Flosser Висококвалитетен и модерен, дизајниран за сите членови на семејството. Клинички тестиран и докажан во неговата способност да ги масира непцата и да ги исчисти тешко достапните места во устата.
Помага да се одржи здравјето на забите и непцата во одлична состојба.

Се препорачува за чистење на тешко достапните површини на забите. Waterpik е идеален за чистење околу фиксните ортодонтски апаратчиња, коронки и мостови, импланти. Течноста од спреј од распрскувачот достигнува околу жиците, прстените, брикетите и местата што се тешко достапни за чистење, одржувајќи ја вашата орална празнина во одлична состојба.

 • Отстранува до 99% од забните наслаги на третираната површина
 • Една минута на ден за поздрави непца и побели заби
 • Клинички докажано дека го подобрува здравјето на непцата до 50% поефикасно од конецот
 • Клинички докажано дека го подобрува здравјето на непцата околу импланти до 2 пати поефикасно од конецот
 • Клинички докажано дека ја отстранува плаката околу протезите до 3 пати поефикасно од конецот

Waterpik® Ultra Water Flosser оралниот туш содржи:

 • 7 Продолжетоци
 • Резервоар со капацитет за работа над 90 секунди
 • Капак на резервоарот за чување на продолжетоците за испирање
 • Напреден систем за прилагодување на нивото на притисок со 10 јачини на млазот
 • Копче за пауза
 • Можност за ротирање на цевката за 360 степени

 

Содржина

Опремата која се добива со Waterpik® Ultra Water Flosser:

 • JT-100E – Waterpik® Classic Jet Tip (класичен продолжеток за испирање, стандардни млазници – 2 парчиња)
 • OD-100E – Waterpik® Orthodontic Tip (ортодонтски (млазници) продолжеток за туширање – 1 парче)
 • PP-100E – Waterpik® Pik Pocket™ Tips (продолжеток за чистење на пародонтални џебови – 1 парче)
 • TB-100E – Waterpik® Toothbrush Tip (продолжеток во облик на четка – 1 парче)
 • PS-100E – Waterpik® Plaque Seeker® Tip (продолжеток за чистење на наслаги – 1 парче)
 • TC-100E – Waterpik® Tongue Cleaner (продолжеток за чистење на јазикот)

Користете го овој производ само како што е наведено во ова упатство и како што е препорачано од вашиот стоматолог.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ако вашиот лекар или кардиолог ве советувал да земате антибиотици пред стоматолошки третман, консултирајте се со вашиот стоматолог пред да го користите овој инструмент.

УПОТРЕБА НА WATERPIK WP-112

 • Извадете го резервоарот од основата. Наполнете го со дестилирана вода на собна температура. Ставете го резервоарот над основата, користејќи го гумениот дел на основата за позиционирање на резервоарот
 • Изберете една боја на распрскувач. Притиснете го копчето на рачката за наводнувачот и ставете го распрскувачот во рачката. Притиснете го распрскувачот внатре колку што е можно подоле, а потоа ослободете го копчето. Копчето ќе се врати во првобитната позиција. Не испуштајте или туркајте туѓ предмет во отворот или цревото
 • Свртете го копчето за контрола на притисокот на уредот на најмалку (1 или 2) кога за прв пат го користите уредот. За време на употребата, зголемувајте го притисокот со текот на времето додека не ја пронајдете најдобрата сила за вас. Ако чувствувате болка или забележите крварење, намалете го притисокот до ниво што ви одговара
 • Ставете го распрскувачот во устата и насочете го спрема забите. Наведнете се над мијалникот со усни лесно затворени околу распрскувачот. Со слободната рака, вклучете го прекинувачот 0/1. Млазот од распрскувачот ќе започне за секунда. Можете привремено да го запрете млазот со притискање на копчето за пауза на рачката
 • Насочете го млазот кон непцата под прав агол, скоро допирајќи ги забите. Нека водата тече од устата во мијалникот. Систематски насочете го млазот околу горните и долните заби, паузирајќи за да го исчистите просторот помеѓу забите. Бидете внимателни да не ја насочувате водата под јазикот, увото, носот или други спецефични области. Овој производ може да предизвика притисок што може да предизвика сериозно оштетување на чувствителните области
 • Кога ќе завршите со наводнување на забите, притиснете го прекинувачот 0/1 со слободната рака
 • Извадете го распрскувачот со притискање на копчето на рачката и извлекувајќи го распрскувачот од рачката за наводнувачот. Ставете ја рачката и распрскувачот во просторот за складирање. Исклучете го апаратот кога не го користите.

Забелешка: користете само додатоци направени од Waterpik Inc.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се