ALPHAGO MED U60-EH Апарат за мерење крвен притисок, за рачен зглоб

ALPHAGO MED U60-EH Апарат за мерење крвен притисок, за рачен зглоб
1.599,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
050587C
favorite_border

Опис на производот

AlphagoMed - дигитален апарат за мерење на крвен притисок, за рачен зглоб (Модел U60EH).

  • Голем LCD екран

  • 2х90 меморија

  • WHO индикатор

Уредот е компактен и лесен за употреба, и го користи осцилометрискиот принцип на мерење. Едноставно и брзо го мери крвниот притисок и стапката на пулс. Уредот го користи напредниот принцип “Intellisense” за контролирана инфлација без потреба од претходно поставување на притисок или реинфлација. Овој уред е наменет исклучиво за возрасни лица.

2x90 сетирање на мемориската функција, секој резултат од мерењето се прикажува на екранот и автоматски се зачувува. Овој уред има индекс на класификација на крв, на начин на кој лесно може да се провери вашиот крвен притисок.

Автоматски уред наменет за мерење на систолниот и диjaстолниот притисок и брзината на пулс, на рачен зглоб. Се користи за домашна и болничка употреба и е наменет за лица над 12 години.

Содржина

Начин на користење:

  • Поставете го уредот на рачниот зглоб. Долниот раб од манжетната треба да биде оддалечен 1 цм од зглобот.

  • Притиснете го копчето за да го започнете мерењето

  • Притиснете го копчето MEM да го видите резултатот од предходното мерење

Безбедносни информации

За да се обезбеди правилна употреба на производот, секогаш треба да се следат основните безбедносни мерки, вклучувајќи ги предупредувањето и претпазливоста наведени во упатството за употреба.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се