BIOLEVOX HA ONE Хијалуронска киселина интраартикуларен гел 2,5%, 4.8 мл

BIOLEVOX HA ONE Хијалуронска киселина интраартикуларен гел 2,5%, 4.8 мл
12.000,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
046317C
favorite_border

Во моментов услугата за достава е достапна само во град Скопје

Опис на производот

Biolevox™ HA Hyaluronic Acid

Натриум хијалуронат е добиен по пат на бактериска ферментација и се користи како висoко еластичен гел за надополнување на интраартикуларното сврзно ткиво. Гелот е стерилен и апироген.

Терапевтски индикации: болка и ограничена подвижност на зглобовите поради дегенеративни и трауматски нарушувања на зглобовите на колената.

Пакување: eдна кутија содржи еден предходно наполнет шприц од 4.8 мл со 120 мг натриум хијауронат спакуван во стерилна ќесичка и посебно спакувана една стерилна игла (19 или 21 G).  

Содржина

Состав:

1 мл  содржи:

Натриум хијалуронат 25 мг
Натриум хлорид 0.9%  6,5 мг
Динатриум хидрогенфосфат 0.563 мг
Натриум дихидрогенфосфат  0.045 мг
Вода за инјектирање  q.s

Потекло
Натриум хијалуронат е добиен по пат на бактериска ферментација и се користи како вискоеластичен гел за надополнување на интраартикуларното сврзно ткиво. Гелот е стерилен и апироген.

Состав:
1 мл раствор содржи 25 мг натриум хијалуронат добиен по пат на ферментација, бафер солуција со ниска концентрација на фосфати со рH 7.2 и вода за инјекции.

Начин на апликација и дозирање:
Пред апликација кожата да се дезинфицира со користење на соодветни локални антисептични сретства. Шприцот е предходно наполнет, отстранете го Luer-lock затварачот на шприцот и ставете ја соодветната стерилна игла на Luer-lock затварачот.
Пред инјектирање, треба да се отстранат сите воздушни меурчиња од содржината на шприцот.
Предходно наполнетиот шприц има волумен од 4.8 мл и е наменет само за инјектирање во колено.
Препорачано дозирање е монодоза од 4.8 мл за едно колено. Дозата може да се повтори после 6 месеци зависно од клиничкото искуство и ефектот на олеснување на симптомите на болка кај пациентот.
Дополнување на синовијалната течност преку интраартикуларно инјектирање на хијалуронска киселина ги подобрува вискоелоастичните карактеристики на синовијалната течност. После 1 до 5 интраартикуларни инјектирања, подвижноста на зглобовите се подобрува и болката од дегенеративните лезии се намалува.

Контраиндикации

BIOLEVOX™ HA ONE не смее да се користи кај пациенти со

  • Позната хиперсензитивност на која било од состојките на производот
  • Септичен артритис
  • Употреба на инхибитори на коагулација

Мерки на претпазливост

Бидејќи септичниот артритис е сериозна состојба потребно е превземање на сите мерки на претпазливост за хируршка интервенција.

BIOLEVOXTM HA ONE мора де се инјектира точно во артикуларниот простор. Не смее да се инјектира во крвен сад или во околното ткиво.

Со оглед на тоа дека не постојат клинички податоци за употреба на хијалуронската киселина кај деца, бремени жени и доилки, употреба на BIOLEVOXTM HA ONE кај тие пациенти не се препорачува.

Да не се користи ако шприцот или стерилното пакување е оштетено.

Да се употреби до рокот на употреба што е назначен на пакувањето.

Не се покажани знаци на биоинкопатибилност на производот во тек на испитувањата.

Можна е појава на локални симптоми како црвенило, оток, топлина и болка, кои може да се јават на местото на инјектирање. Овие симптоми може да се ублажат со апликација на ладни облоги на третираната област во времетраење од 5 до 10 минути.

Не постојат достапни податоци во однос на какви било некомпатибилности на производот со други раствори за интраартикуларна апликација. Да не се користи со кватернерни амониумови соединенија.

Во тек на првите неколку дена од третманот, перорално земање на аналгетици и антиинфламаторни лекови може да биде корисно. Производот не смее да се рестерилизира или да се аплицира повеќекратно поради ризикот од инфекции и/или вкрстени инфекции и/или нефункционалност на производот.

BIOLEVOX™ HA ONE може да го аплицира ислучително само лекар.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се