МОМЕНТАЛНИ АКЦИИ

Услугата за достава е достапна на територијата на целата држава и истата е бесплатна со нарачка над 1.500 денари.

Имате можност за избор на термин за достава.

 

Пролет време на алергии

.

 

Превенција

- Одбегнувајте одење во природа за време на сончев и ветровит ден;

- После секое доаѓање во домот, мијте ги рацете;

- За време на пикот на алергии, често мијте ја косата и туширајте се;

- Престојувајте во затворени и климатизирани простории;

- Еднаш во неделата менувајте ја постелнината и перете ја на високи температури;

 

Лекување

Алергијата не се лекува, но постојат лекови кои ги ублажуваат симптомите и го олеснуваат животот на оние кои се подложни.

Најчесто се користат лекови од групата антихистаминици, деконгестиви, кортикостероиди и сл.

Лековите се разликуваат по долготрајноста на дејството и интензитетот, групата на кои алергии делуваат, како и по несаканите дејства.

Неопходно е терапијата редовно да се користи за време на целата сезона, а најдобри ефекти има доколку се започне две недели пред почетокот на сезоната.

.