DR. PAVLOVIC Павловичева оригинална маст, 100 мл

Original Dr. Pavlovic Baby Cream - Originalna Pavloviceva Mast
DR. PAVLOVIC Павловичева оригинална маст, 100 мл
275,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
000040C
favorite_border

Опис на производот

Original Dr. Pavlovic Baby Cream Оригиналната Павловичевата маст е маст со бисаболол наменета за нега и заштита на кожата на бебињата (и децата) со цел спречување на контактот на кожата со надразнувачките фактори од урината, фецесот или потта.

Сите состојки на маста се високо препорачливи за употреба во нега и заштита на бебешката и детската кожа. Маста содржи протективни супстанции (вазелин), супстанции со адстригентен и адсорбентен ефект (цинк оксид и талк), оклузивни и замастувачки супстанци (вазелин, ланолин, течен парафин) кои со својата хидрофобност го спречуваат контактот на состојките на урината, потта и фецесот со чувствителната бебешка кожа.

Покрај тоа масните материи во формулацијата на производот, со својот оклузивен ефект овозможуваат зачувување и/или репарирање на слабо развиената кожна бариера (кај бебињата таа е во фаза на формирање). На овој начин овие оклузиви ја поправаат структурата на кожата, ја омакнуваат и ја прават мазна. БИСАБОЛОЛ има смирувачко и благо дејство на чувствителната бебешка (и детска) кожа.

Пакување: 100 мл.

Содржина

Состав: вазелин, ланолин, течен парафин, цинк окид, талк, бисаболол, вода од горчливи бадеми и лимонска киселина.

Употреба: маста се нанесува на кожата во тенок слој со благо втривање, повеќе пати на ден.

Предупредување: маста не смее да се аплицира на отворени рани и повреди. Да не ја употребуваат лица пречувствителни на компонентите кои се составен дел на маста.

Рок на употреба: 24 месеци од датумот на производство.
По отварање на кутијата, маста може се употребува 12 месеци.

Начин на чување: Се чува во затворена кутија на ладно (до 25°С) и на маста недостапни за деца.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се

Албански

Dr.Pavlović POMADË ORIGJINALE E PAVLOVIQIT

Përbërja: vazelinë, lanolinë, parfum të lëngshëm, ujë nga Amygdalae Amarae, oksid zinku, talk, bisabolol, acid citrik.

Pomada origjinale e Pavloviqit është pomadë me bisabolol e dedikuar për kujdesin dhe mbrojtjen e lëkurës së foshnjave (dhe fëmijëve) në mënyrë që të parandalojë kontaktin e lëkurës me faktorët irritues nga urina, feçet ose djersa.

Të gjithë përbërësit e pomadës rekomandohen shumë për përdorim në kujdesin dhe mbrojtjen e lëkurës së foshnjës dhe fëmijës. Pomada përmban substanca mbrojtëse (vazelinë), substanca me efekt astringent dhe adsorbues (oksid zinku dhe talk), substanca okluzive dhe lubrifikuese (vazelinë, lanolinë, parafinë e lëngshme) të cilat me hidrofobicitetin e tyre parandalojnë kontaktin e përbërësve të urinës, djersës dhe feçeve me lëkurën e ndjeshme të foshnjës.

Përveç kësaj, substancat yndyrore në formulimin e produktit, me efektin e tyre okluziv, mundësojnë ruajtjen dhe/ose riparimin e barrierës së lëkurës të zhvilluar dobët (te foshnjat është në fazën e formimit). Në këtë mënyrë këta okluzivë riparojnë strukturën e lëkurës, e zbusin dhe e bëjnë të lëmuar. BISABOLOL ka efekt qetësues dhe të butë në lëkurën e ndjeshme të foshnjave (dhe të fëmijëve).

Mënyra e përdorimit: Pomada aplikohet në lëkurë në një shtresë të holl me fërkim të butë, disa herë në ditë.

Paralajmërim:
-    pomada nuk duhet të aplikohet në plagë të hapura dhe lëndime
-    të mos përdoret nga persona të mbindjeshëm ndaj përbërësve që janë pjesë përbërëse e pomadës

Afati i përdorimit: 24 muaj nga data e prodhimit.
Pas hapjes së kutisë, pomada mund të përdoret për 12 muaj.

Mënyra e ruajtjes: Ruhet në kuti të mbyllur në të ftohtë (deri 25°C) në vende të paarritshme për fëmijët.