ALKALOID Кафетин, 12 таблети

ALKALOID Кафетин, 12 таблети
75,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Категорија
Бренд
Шифра
023931C
favorite_border

Опис на производот

Кафетин е комбиниран аналгетик. Кафетин се употребува за ублажување болка од различно потекло, како на пример главоболка, забоболка, мигрена, невралгија, ишијалгија, мускулна болка, постоперативна, посттрауматска и менструална болка.

Кафетин – Caffetin е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин. Тие се идеално избалансирани со цел постигнување на аналгетски синергизам.
Ваквата комбинација на состојки кои дејствуваат по различен механизам и застапени во релативно мали дози, овозможува посилно аналгетично дејство со минимален ризик од појава на несакани ефекти.

Пакување: 12 таблети

Содржина

Состав:

  • Paracetamol 250 мг
  • Propyphenazone 210 мг
  • Caffeine 50 мг
  • Codeine phosphate sesquihydrate 10 мг

Дозирање:

  • препорачана доза е 1 таблета 3-4 пати на ден
  • кај многу силни болки може да се земат и 2 таблети одеднаш
  • максималната дневна доза е 6 таблети
  • кај деца над 7 год. се препорачува 1/4-1/2 таблета 1-4 пати на ден.

Времетраењето на лекот е до 5 дена. Одлуката за продолжување на текот на третманот или зголемување на дневната доза може да биде направена само од лекарот што посетува.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се