МОМЕНТАЛНИ АКЦИИ

Услугата за достава е достапна на територијата на целата држава и истата е бесплатна со нарачка над 1.500 денари.

Имате можност за избор на термин за достава.

 

Дали ја знаете разликата помеѓу обичниот витамин Ц и липозомалниот витамин Ц?

Обичниот витамин Ц има 20% апсорпција во организмот, додека липозомалниот витамин Ц има 90% апсорпција во организмот.

.

Дури и луѓето кои секојдневно консумираат доволна количина на овошје и зеленчук може да имаат дополнителна потреба од витамин Ц.

Препорачаната дневна доза на Витамин Ц е 400 мг, што е еквивалентно на 5 големи портокали дневно. А препорачаната дневна доза на витамин Ц доколку страдате од хронично заболување е 10.000 мг , што е еднакво на 125 големи портокали дневно. Па, дали би можеле да изедете 125 портокали во еден ден?

Липозомалниот витамин Ц заради капсулираната технологија е 5 пати повеќе биодостапен од обичниот витамин Ц.

На кој начин Витамин Ц се доставува до клетките преку липозомска технологија?

Липозомите се микроскопски масни честички, направени од фосфолипиди. Тие го капсулирааат витаминот Ц и го штитат од уништување во желудочната киселина. Клеточните ѕидови исто така се направени од фосфолипиди. Липозомалниот витамин Ц преку ѕидот на цревата навлегува во циркулаторниот систем каде точно заради својата липозомска структура лесно навлегуваат во сите клетки каде што е потребно. На тој начин витаминот Ц достигнува до целните клетки и е подготвен да се активира.