NERA KRITIS Theriso Вода за бебиња, 1.5 л

NERA KRITIS Theriso Baby 1.5 l voda za bebinja
NERA KRITIS Theriso Вода за бебиња, 1.5 л
49,00 ден.
42,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Акција
Шифра
055822C
favorite_border

Опис на производот

Nera Kritis Theriso Baby Вода за бебиња

 • Поради својот балансиран минерален состав, природната минерална вода Theriso е погодна за бебиња
 • Погодна за подготовка на млеко за доенчиња, млечни кашички и чаеви, за гаснење на жед, за мешање на сокови за бебиња
 • Од раѓање
 • Не е потребно превривање
 • pH вредност - 8
 • Природна изворска вода - негазирана
 • Со ниска минерална содржина
 • Погодна за диета со ниска содржина на натриум
 • Извор: Терисос од Белите Планини на Крит
 • Надморска височина: 2453 м
 • Шишето е направено со најмала можна количина на пластика

Нето-тежина: 1.5 л

Содржина

Спроводливост: (20°C) 250 μS/cm.
Вкупна тврдина: 124 мг/л CaCO3; карбонатна тврдина 115 мг/л CaCO3; некарбонатна тврдина 9 мг/л CaCO3.

Сув остаток: (180°C) 156 мг/л.

 • Ca²+ 37 мг/л, Mg²+ 7.8 мг/л, Na+ 6.9 мг/л, K+ <0.5 мг/л, NH4+ <0.07 мг/л,
 • CO3²- <5 мг/л, HCO3- 140 мг/л, Cl- 13.1 мг/л, SO42- <5 мг/л, NO3- 1.6 мг/л, NO2- < 0.01 мг/л

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се