VISOCOR OM60 Дигитален апарат за мерење крвен притисок, за надлактица

VISOCOR OM60 Дигитален апарат за мерење крвен притисок, за надлактица
2.950,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
010530C
favorite_border

Опис на производот

Visocor OM60 апарат за надлакотно мерење на крвен притисок.
Наменет е за мерење на крвен притисок и пулс на надлактица, кај лица од 15 години и повеќе.

  • Се препорачува на пациенти со нестабилен крвен притисок, за мерење на нивниот крвен притисок во домашни услови и како тераписка поддршка
  • Visocor OM60 користи осцилометриски метод за мерење на крвен притисок и пулс
  • Двојно перфорирана удобна манжетна може лесно да се прицврсти и совршено се вклопува за време на мерењето
  • Користејќи ги варијациите на притисок предизвикани од пулсот при пад на притисокот во манжетна, микро-компјутерот ги пресметува вредностите на систолата, дијастолата и пулсот. Потоа, манжетната комплетно се издишува
  • Во секој апарат се меморираат мерните вредности од последните 60 резултати

Пакување: 1 апарат за крвен притисок

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се