COREGA Таблети за чистење протези, 136 таблети

COREGA tabs bio formel 4 in 1 136 tablets tableti za protezi
COREGA Таблети за чистење протези, 136 таблети
1.374,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
036078C
favorite_border

Опис на производот

Таблети Corega наменети за чистење на тотални или парцијални протези. 

 • Докажано чистење без гребење
 • Био формула
 • Целосна заштита
 • Моќ за чистење 4 во 1
  • Чисти
  • Антибактериско дејство
  • Отстранува дисколорација
  • Силно дејство со активен кислород
 • Елиминира 99,9% од бактериите кои предизвикуваат лош здив
 • Помага за отстранување на тврдокорни дамки

Без соодветна грижа, вашата парцијална или тоталнa протеза може да дејствува како бактериски магнет, привлекувајќи штетни бактерии. Ако овие бактерии не се отстранат со специјално чистење како со COREGA таблетите, тие можат да ги нападнат вашите природни заби и непца. COREGA таблетите специјално се наменети за парцијални и тотални протези. Тие елиминираат 10 пати повеќе штетни бактерии од пастата за заби, а исто така помагаат да се отстрани забниот камен и другите штетни наслаги.

Пакување: 136 таблети.

 

Содржина

Состав: натриум бикарбонат, лимонска киселина, калиум кароат (калиум моноперсулфат), натриум карбонат, натриум карбонат пероксид, TAED, натриум бензоат, ПЕГ-180, натриум лаурил сулфоацетат, VP/VA кополимер, арома, субтилисин, целулозна гума, CI 42090, CI 73015. 

Начин на употреба:

 • Една таблета ставете во чаша со топла вода (не врела) за да се потопи во течност целата протеза
 • По 5-15 минути, исчеткајте ја протезата со мека четка за заби
 • Темелно исплакнете ја протезата со вода. По употреба веднаш отстранете го остатокот од растворот за чистење.

Хигиената на протезата е важен составен дел за одржување на оралното здравје.
Да не се употребува, доколку блистерот е оштетен.

Предупредување: ако се проголта опасно е по здравје. Предизвикува сериозна иритација на очите. Може да предизвика алергиски реакции. По употреба потребно е рацете темелно да се измијат. 
При контакт со очи: исплакнете неколку минути со вода. По можност отстранете ги контактните леќи. Продолжете со плакнење. Во случај на постојана иритација на очите побарајте лекарска помош. Да се чува вон дофат на деца и лица, кои случајно може да ги проголтаат таблетите или растворот за чистење.
Во случај на голтање: побарајте лекарска помош. Во случај на иритација: следете го упатството и побарајте лекарска помош.
Содржи масло од пеперминт, субтилисин. Може да предизвика алергиски реакции.
Внимание: Не ги ставајте во уста таблетите или растворот за чистење. Не го пијте растворот и не го користете како вода за плакнење. 
По употреба на растворот избегнувајте контакт со уста или очи. Да не се употребува во случај на пречувствителност на некоја од состојките.

Начин на чување: Да се чува на ладно и суво место. 

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се

Албански

Tableta COREGA
136 tableta për pastrimin e protezave. Për proteza të plota ose të pjesshme

 • Pastrim i provuar pa gërvishtje
 • Formulë Bio
 • Mbrojtje e plotë
 • Fuqia pastruese 4 në 1
  • Pastron
  • Veprim antibakterial
  • Largon çngjyrosjen
  • Veprim i fortë me oksigjen aktiv
 • Eliminon 99.9% të baktereve që shkaktojnë erën e keqe të gojës
 • Ndihmon në heqjen e njollave të forta

Paralajmërim: I rrezikshëm për shëndetin nëse gëlltitet. Shkakton irritim serioz të syve. Mund të shkaktojë reaksione alergjike. Pas përdorimit, duart të lahen mirë.
Në rast kontakti me sytë: lajini menjëherë me një sasi të madhe uji. Hiqni lentet e kontaktit nëse është e mundur. Vazhdoni shpëlarjen. Në rast të acarimit të vazhdueshëm të syve, kërkoni kujdes mjekësor. Mbajeni larg fëmijëve dhe njerëzve që mund të gëlltisin aksidentalisht tabletat ose solucionin pastrues.

Në rast të gëlltitjes: kërkoni kujdes mjekësor. Në rast irritacioni: ndiqni udhëzimet dhe kërkoni kujdes mjekësor.
Përmban vaj mente, subtilisin. Mund të shkaktojë reaksione alergjike.
Kujdes: Mos i futni tabletat ose tretësirën pastruese në gojë. Mos e pini tretësirën ose mos e përdorni si shpëlarës.
Pas përdorimit të tretësirës, shmangni kontaktin me gojën ose sytë. Mos e përdorni në rast të mbindjeshmërisë ndaj ndonjërit prej përbërësve.

Përbërësit: bikarbonat natriumi, acid citrik, karoat kaliumi (monopersulfat kaliumi), karbonat natriumi, peroksid karbonat natriumi, TAED, benzoat natriumi, PEG-180, lauril sulfoacetat natriumi, kopolimer VP/VA, aromë, subtiqelizë CI20, 40, subtilis. CI 73015.

Si të përdoret:
1.    Vendosni një tabletë COREGA në një gotë me ujë të ngrohtë (jo të vluar), në mënyrë që e gjithë proteza të zhytet në lëng.
2.    Pas 5-15 minutash, lani protezën me një furçë të butë dhëmbësh.
3.    Shpëlajeni protezën tërësisht me ujë. Pas përdorimit menjëherë largoni tretësirën e mbetur.
Pa kujdesin e duhur, proteza juaj e pjesshme ose e plotë mund të veprojë si një magnet tërheqës mikrobesh, duke tërhequr bakteret e dëmshme. Nëse këto baktere nuk largohen me pastrim special si me tabletat COREGA, ato mund të sulmojnë dhëmbët natyral dhe mishrat e dhëmbëve tuaj. Tabletat COREGA janë të prodhuara posaçërisht për protezat e pjesshme dhe të plota. Ato eliminojnë 10 herë më shumë baktere të dëmshme se pasta e dhëmbëve, dhe gjithashtu ndihmojnë në largimin e gurëve dhe pllakave tjera të dëmshme.
Mos e përdorni nëse paketimi është i dëmtuar.

Mënyra e ruajtjes: Të ruhet në vend të freskët dhe të thatë.